Palaa ylös
Dagens deals

Kampanjaan

Strategi : arenan, affären, arbetssätten, ansvaret, avsikten

1 / 1

Strategi : arenan, affären, arbetssätten, ansvaret, avsikten

Matti Kaulio, Pontus Wadström, Robin Teigland, Svante Schriber

49,20
Boken ger en ny och fördjupad förståelse för strategi genom att lyfta fram fem centrala aspekter – Arenan, Affären, Arbetssätten, Ansvaret och Avsikten. Den som vill veta vad som gör organisationer framgångsrika och kunna formulera och realisera en
  • Liiketalous
  • Kirja
  • Nidottu
  • Ruotsi
  • Matti Kaulio, Pontus Wadström, Robin Teigland, Svante Schriber
Lue lisää

Boken ger en ny och fördjupad förståelse för strategi genom att lyfta fram fem centrala aspekter – Arenan, Affären, Arbetssätten, Ansvaret och Avsikten.

Den som vill veta vad som gör organisationer framgångsrika och kunna formulera och realisera en strategi behöver förstå alla fem aspekterna och hur de hänger samman.

Författarna presenterar begrepp, teorier och modeller som har haft stort inflytande inom strategiområdet, förklarar när de är användbara – och varför de inte alltid är det. De betonar att traditionella strategiperspektiv behöver kompletteras med förändring, innovation och lärande – i hela organisationen. Fallbeskrivningar av nordiska organisationer inom olika branscher, såsom Lego, Trelleborg, Nordea och Linux, illustrerar strategins fem A i praktiken. I boken presenteras också några av fältets mest inflytelserika forskare och tänkare.

Boken vänder sig i första hand till studenter på strategikurser, men kan med fördel också bidra med ett strategiperspektiv på olika kurser inom management, organisation, styrning, entreprenörskap och marknadsföring – på såväl grundnivå som kandidat- och masternivå.

Power point-material
Till boken finns lärarmaterial i Power Point – vill du få tillgång till det, kontakta Libers Kundservice.

Om författarna
Pontus Wadström vid institutionen för industriell ekonomi, Kungliga Tekniska högskolan och Svante Schriber vid Stockholm Business School, är bokens huvudförfattare. Robin Teigland vid Handelshögskolan i Stockholm och Matti Kaulio vid institutionen för industriell ekonomi, Kungliga Tekniska högskolan, är medförfattare.

Sagt om boken
" [...] Genomgången av teorier och utveckling från industrialism till dagens situation är väl beskriven liksom begreppet strategi i form av handling mer än teori. Strategi är vad man gör, men planen i sig är ett rättesnöre i en föränderlig omvärld. Särskilt partiet om organisation är mer än matnyttigt. Varje kapitel avslutas med referenser; infogade ekonomers biografier och en mustig avslutning ger boken ett större värde." Publiceras i BTJ-häftet nr 15, 2017. Lektör Uno Nilsson.

Laji Liiketalous
Formaatit Kirja
EAN 9789147112289
Julkaisija Liber
Sidottu Nidottu
Kieli Ruotsi
ISBN 9789147112289
Opetusmateriaali 0
Koko 267
Kirjailija Matti Kaulio Pontus Wadström Robin Teigland Svante Schriber
0
Kirjoita arvostelu ensimmäisenä

Ei arvosteluja