Palaa ylös
Dagens deals

Kampanjaan

Pumpulienkeli

1 / 1

Pumpulienkeli

Susanna Alakoski

15,50
16 €
Naisten sukukronikan kiehtova avausosa vie Suomesta Ruotsiin. Susanna Alakosken Pumpulienkeli aloittaa eeppisen ja aistivoimaisen kronikan neljän sukupolven naisista, joiden tarina kattaa koko kuohuvan 1900-luvun. "Isoäiti teki 50 vuotta töitä teks
  • Kaunokirjallisuus, Historialliset romaanit
  • Kirja
  • Isokokoinen pokkari
  • Suomi
  • Susanna Alakoski
Lue lisää
Naisten sukukronikan kiehtova avausosa vie Suomesta Ruotsiin.

Susanna Alakosken Pumpulienkeli aloittaa eeppisen ja aistivoimaisen kronikan neljän sukupolven naisista, joiden tarina kattaa koko kuohuvan 1900-luvun.

"Isoäiti teki 50 vuotta töitä tekstiilitehtaassa. Yhdestäkään työpäivästä hän ei koko elämänsä aikana puhunut."

Sarjan avausosa kertoo vuonna 1905 Pohjanmaalla syntyneen Hildan vaiheet. Maalaistalon tyttö joutuu pois kotoa saatuaan aviottoman lapsen. Tie vie Vaasan kaupunkiin, ja hänestä tulee puuvillatehtaan tyttö, pumpulienkeli. Matkasta tuleekin elämän pituinen, ja monien suomalaisten tavoin Hilda päätyy muuttamaan pysyvästi Ruotsiin.

Naisten elämä ja työ ovat usein jääneet dokumentoimatta, varsinkin kun on muutettu maasta toiseen. Alakoski antaa tarinansa naisille äänen kuin skandinaavinen Ferrante ikään.

Susanna Alakoski syntyi Vaasassa ja varttui Ruotsissa Ystadissa. Hänen esikoisteoksensa Sikalat (2006, suom. 2007) oli välitön menestys. Se sai August-palkinnon, ja siitä tehtiin elokuva. Romaani Pumpulienkeli aloittaa Alakosken pitkään suunnitteleman neliosaisen sarjan, joka kertoo hänen oman sukunsa naisten tarinan. Samalla se avaa Suomen ja Ruotsin yhteistä lähihistoriaa.
Laji Kaunokirjallisuus Historialliset romaanit
Formaatit Kirja
EAN 9789510486047
Julkaisija WSOY
Sidottu Isokokoinen pokkari
Kieli Suomi
ISBN 9789510486047
Opetusmateriaali 0
Sarja Pumpulienkeli
Koko 484
Kirjailija Susanna Alakoski
0
Kirjoita arvostelu ensimmäisenä

Ei arvosteluja