Palaa ylös

Pohjoismaiden suurin verkkokauppa

Toimitukset lähelläsi

Kanssamme jokainen voi tehdä hyviä diilejä

Turvallinen verkkokauppa vuodesta 1999

Kuopio Tanssii ja Soi 50v

Kirja

30,40 €
  • Arvioitu toimitusaika Pikalähetys
    14-25 Arkipäivää
  • Myyjä ja toimittaja Adlibris

Seuraa tuotteen hintaa

  • Teatteri
  • Kirja
  • Kovakantinen
  • Finnish
Miten Kuopioon syntyi kansainvälisesti arvostettu tanssifestivaali?

Festivaalin 50-vuotisjuhlakirja avaa historiaa hauskasti ja monipuolisesti rikkaan kuva-aineiston kera

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin 50-vuotisjuhlakirjassa Suomen eturivin tanssitaiteilijat, festivaalin yleisö, talkoolaiset ja muut taustavaikuttajat jakavat värikkäitä muistojaan ja kertovat, mikä merkitys yhdellä Euroopan arvostetuimmista tanssifestivaaleista on ollut heihin ja koko suomalaiseen tanssin kenttään.

”Kuopio oli alun perin ainoa paikka Suomessa, missä näki kansainvälisiä ryhmiä ja jopa tutustuikin joihinkin kansainvälisiin ihmisiin. Kurssitoiminta Kuopiossa on ollut ensiarvoisen tärkeää. Harvalla köyhällä opiskelijalla oli mahdollisuus lähteä ulkomaille opiskelemaan. Kuopio oli ainoa mahdollisuus sivistää itseään ja tietouttaan.” Tero Saarinen, koreografi

”Olin Kuopiossa ensimmäistä kertaa vuonna 1971. Se oli aivan villiä ja hauskaa! Tulin sinne Tampereelta ja yhtäkkiä siellä näki kaikki modernistit.” Marjo Kuusela, taiteen akateemikko, koreografi

Kesäkuussa 2019 Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään jo 50. kerran, ja sen kunniaksi festivaalin historia on koottu värikkääksi, tarinoiden, historian ja kuvien täyttämäksi juhlakirjaksi.

Kirjassa piirretään esiin festivaalin historiaa monipuolisesti eri näkökulmista - niin katsojien, median, talkoolaisten, työntekijöiden, taiteilijoiden kuin taloudenkin suunnalta. Lukuisat suomalaisen tanssitaiteen tunnetut vaikuttajat Doris Laineesta ja Tero Saarisesta Minna Tervamäkeen ja Jorma Uotiseen kertovat omat muistonsa festivaalista.

”Minulle itselleni Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali oli lapsuuteen kiinteästi kuuluva osa erityisesti toriesityksien kautta. Kuitenkin vasta, kun ”palasin” festivaalille nuorena toimittajana 2000-luvulla, ymmärsin ensimmäistä kertaa, miten merkittävästä ja korkeatasoisesta tapahtumasta oli kyse. Istuin katsomossa ja mietin, että miten ihmeessä kotikaupunkiini on syntynyt jotain tällaista”, kirjan kirjoittaja, toimittaja Tiia Lappalainen sanoo.

”Haastatteluja tehdessäni kuva on koko ajan vain laajentunut. Kuopio Tanssii ja Soilla on ollut todella suuri merkitys suomalaisen tanssin ammattikentän koulutukseen ja tanssiyleisön kasvatukseen. Kuopio on ollut paikka, jossa moni nykyhetken kärkikoreografeista ja -tanssijoista on saanut ensikosketuksensa ulkomaisiin opettajiin ja siihen, mitä maailman tanssitaiteessa tapahtuu.”
Laji:
Teatteri
Formaatit:
Kirja
EAN:
9789519592619
Julkaisija:
Kuopio Tanssii ja Soi
Sidottu:
Kovakantinen
Kieli:
Finnish
ISBN:
9789519592619
Opetusmateriaali:
0
Koko:
200

Katso lisää arvosteluja (-5)

toimitusehdot

Maksaako tuotteiden palauttaminen? Emme veloita palautusmaksua, mutta sinun tulee maksaa palautettavan lähetyksen postimaksu. 1.11.2018 alkaen perimme maksun noutamattomista lähetyksistä. Mikäli et nouda pakettiasi, veloitamme sinulta 8,90 euroa. Tämä maksu kattaa kuljetusmaksut sekä meille aiheutuneet ylimääräiset kulut. Jos haluat käyttää 14 vuorokauden palautusoikeuttasi, tulee paketti noutaa ja tehdä palautus.

Vastaavia tuotteita

Olemme juuri sulkeneet chatin, mutta voit lähettää meille sähköpostia sen sijaan. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse ja yritämme vastata kaikkiin sähköposteihin 24 tunnin sisällä. Täältä .