Palaa ylös
Liikunta-aktivaattorikokeilu yhtenäiskoulussa

1 / 1

Liikunta-aktivaattorikokeilu yhtenäiskoulussa

Hannele Impola, Timo Vuorimaa

46,40 €
Lasten liikunta-asenteiden ja liikunta-aktiivisuuden muodostumiseen vaikuttavat kodin ja ystävien lisäksi voimakkaasti koulu ja koulun liikuntakasvatus. Koulun liikuntatunnit voivat kuitenkin parhaimmillaankin kattaa vain pienen osan lasten päivittäi
  • Viihde, Lastenhoito ja kasvatus
  • Kirja
  • Nidottu
  • Finnish
  • Hannele Impola, Timo Vuorimaa
Lue lisää
Lasten liikunta-asenteiden ja liikunta-aktiivisuuden muodostumiseen vaikuttavat kodin ja ystävien lisäksi voimakkaasti koulu ja koulun liikuntakasvatus. Koulun liikuntatunnit voivat kuitenkin parhaimmillaankin kattaa vain pienen osan lasten päivittäisestä liikunnantarpeesta. Liikuntatuntien ulkopuolisella, kouluympäristössä tapahtuvalla toiminnalla voikin olla ratkaisevan suuri merkitys liikunta-aktiivisuuden ja -asenteiden kehittymisessä.

Koulu ja siellä tapahtuva toiminta on yksi tärkeimmistä lasten yleiseen hyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä. Koulutuntien ohella hyvinvointiin vaikuttavat voimakkaasti myös tuntien ulkopuoliset tapahtumat ja oppilaiden välinen kanssakäyminen. Ohjatuilla välitunti- ja kerhotoiminnoilla voidaan mitä todennäköisimmin vaikuttaa kanssakäymisen mahdollisiin vääristymisiin kuten koulukiusaamiseen.

Haaga-Helian Liikunta-aktivaattorihankeessa pyrittiin testaamaan ja kehittämään toimintamallia, jossa kouluavustajan tapaan palkattu liikunta-aktivaattori toimii opettajien apuna. Liikunta-aktivaattorin työ kohdistui erityisesti koululla tapahtuvien harrastustoimintojen suunnitteluun ja toteutukseen sekä oppilaiden aktivointiin välitunnilla.

Tässä raportissa kuvataan liikunta-aktivaattorin yhden lukuvuoden kestoista käytännön työskentelyä ja sen vaikuttavuutta Niemelän yhtenäiskoulussa Heinolassa.
Laji Viihde Lastenhoito ja kasvatus
Formaatit Kirja
EAN 9789525685954
Julkaisija Haaga-Helia
Sidottu Nidottu
Kieli Finnish
ISBN 9789525685954
Opetusmateriaali 0
Sarja Haaga-Helia Kehitt.rap. 2/2011
Koko 37
Kirjailija Hannele Impola Timo Vuorimaa
0
Kirjoita arvostelu ensimmäisenä

Ei arvosteluja