Palaa ylös

Pohjoismaiden suurin markkinapaikka

Toimitukset lähelläsi

Kanssamme jokainen voi tehdä hyviä diilejä

Turvallinen verkkokauppa vuodesta 1999

Summerdeals
Helmiä Lahden taidemuseon kokoelmista

1 / 1

Helmiä Lahden taidemuseon kokoelmista

62,60 €
Helmiä Lahden taidemuseon kokoelmista on upeasti kuvitettu, lahjaksikin sopiva museon taidekokoelmien historiaa ja nykypäivää valottava tietoteos. Kirjassa seurataan kokoelmien kehityskulkuja 1930-luvun Viipurista tämän päivän Päijät-Hämeeseen. Lahde
  • Taide
  • Kirja
  • Kovakantinen
  • Finnish
Lue lisää
Helmiä Lahden taidemuseon kokoelmista on upeasti kuvitettu, lahjaksikin sopiva museon taidekokoelmien historiaa ja nykypäivää valottava tietoteos. Kirjassa seurataan kokoelmien kehityskulkuja 1930-luvun Viipurista tämän päivän Päijät-Hämeeseen. Lahden taidemuseo perustettiin vuonna 1950 entisen Viipurin taidemuseon kokoelmien ympärille ja sen kokoelmapoliittinen rooli on kehittynyt niiden vaalijasta paikallisen nykytaiteen arvostajaksi.

Kirjan asiantuntija-artikkelien kirjoittajat ovat amanuenssi Maija-Riitta Kallio, taidehistorioitsija Laura Gutman, Gallen-Kallela Museon johtaja Tuija Wahlroos, tutkija Susanna Korhonen, taidehistorian professori Ville Lukkarinen ja taiteilija Jaakko Rönkkö. Artikkelit käsittelevät Viipurin taideperintöä Lahdessa ja vuoden 1950 jälkeistä kokoelmien kehittymistä, Suomen Taidepiirtäjäin Liiton kokoelmaa ja Akseli Gallen-Kallelan Keitele-maalausta. Myös Viipuri-kokoelman muodostumiseen vaikuttaneen keräilijä W. T. Grommen elämästä saadaan uutta tietoa.
Laji Taide
Formaatit Kirja
EAN 9789525749724
Julkaisija Lahden museot
Sidottu Kovakantinen
Kieli Finnish
ISBN 9789525749724
Opetusmateriaali 0
Koko 218
0
Kirjoita arvostelu ensimmäisenä

Ei arvosteluja