HELMIKUSKUS 1kg Ainekset: Pyöreä kuskus. Se on muodoltaan suuria pyöreitä jyviä. Se on valmistettu kovasta pastasta, jota kutsutaan durumvehnäksi. Vehnäjauhot sekoitetaan veden kanssa ja muotoillaan sitten tyypillisiksi suuriksi, keltaisiksi, litteiksi palloiksi, joita kutsumme kuskuksi. Helmikuusku NATURAL EXPERT on hienostunut ja kevyen koostumuksen omaava ainesosa, joka sopii täydellisesti monenlaisiin ruokiin. Sen pallomaiset jyvät imevät täydellisesti makuja ja aromeja, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan sekä perinteisiin että moderneihin ruokiin. Mihin helmikuuskusia käytetään? - Salaatit: Keitetty helmikuskus sopii täydellisesti salaatteihin. Se sopii täydellisesti kasvisten, yrttien, fetajuuston, oliiviöljyn ja kevyiden kastikkeiden kanssa. - Yhden padan ruoat: Käytä kuskusia pohjana yhden padan ruoille, kuten kana-, kasvis- tai äyriäispataan. - Padarit ja curryt: Helmikuusku sopii erinomaisesti pataruokien ja curryjen lisäkkeeksi, sillä se imee itseensä kastikkeiden rikkaat maut ja aromit. - Täytteet: Käytä maissipuuroa täyttääksesi vihanneksia, kuten paprikoita, kesäkurpitsaa tai munakoisoa, ja luodaksesi herkullisia ja ravitsevia ruokia. - Jälkiruoat: Helmikuuskusia voidaan käyttää myös jälkiruoissa, esimerkiksi ainesosana kuskusvanukkaassa hedelmien, pähkinöiden ja hunajan kanssa. - Padat: Lisää padoihin puuroa, joka rikastuttaa niitä herkällä koostumuksella ja ravintoarvoilla. Se sopii hyvin juuston, kasvisten ja mausteiden kanssa. - Aamiainen: Tee ravitseva aamiainen helmikuskusta lisäämällä jogurttia, hedelmiä, pähkinöitä ja hunajaa terveelliseksi ja täyttäväksi ateriaksi. Miten keittää helmi-kuskus? 1. Ainekset: - 1 kuppi helmikuuskusia - 2 kuppia vettä tai lientä - Ripaus suolaa (valinnainen) - 1 rkl oliiviöljyä tai voita (valinnainen) 2. Viljan valmistus: - Huuhtele viljat huolellisesti juoksevan veden alla ylimääräisen tärkkelyksen poistamiseksi. 3. Kypsennys: - Kiehauta keskikokoisessa kattilassa 2 kupillista vettä tai lientä. Lisää ripaus suolaa, jos käytät. - Kun neste alkaa kiehua, lisää huuhdeltu helmikuskus. - Vähennä lämpöä, peitä kattila kannella ja anna kiehua hiljalleen noin 10–12 minuuttia, kunnes jyvät ovat pehmeitä ja kaikki neste on imeytynyt. 4. Syrjään laittaminen: - Kun puuro on kypsää, ota kattila pois liedeltä ja anna jyvien "levätä" ja imeä itseensä jäljellä olevan kosteuden. Voit lisätä ruokalusikallisen oliiviöljyä tai voita antamaan puurolle kermaisen koostumuksen ja lisämaun. 5. Tarjoilu: - Sekoita puuroa varovasti haarukalla, jotta se irtoaa. Puuro on nyt valmis tarjoiltavaksi lisukkeena illalliselle, ainesosaksi salaateissa, patojen tai muiden ruokien pohjaksi. Miten helmi-kuskus säilytetään? - Säilytä puuroa ilmatiiviissä, kuivassa rasiassa suojataksesi sitä kosteudelta ja hyönteisiltä. - Säilytä maissipuuro viileässä, pimeässä paikassa, poissa suorasta auringonvalosta ja lämmönlähteistä. - Asianmukaisissa olosuhteissa säilytettynä helmikuskus säilyttää tuoreutensa ja ravintoarvonsa pitkään. Helmikuusku NATURAL EXPERT on monipuolinen ainesosa, joka rikastuttaa ruokiasi herkällä maulla ja ravintoarvoilla. Lisää se keittiöösi ja nauti sen monipuolisista käyttötarkoituksista! Ravintosisältö per 100 g tuotetta: - energia 1459 kJ / 344 kcal - rasvaa 1,8 g - josta tyydyttynyttä rasvahappoa 0,4 g - hiilihydraatteja 68 g - josta sokereita 2 g - kuitua 4 g - proteiinia 12 g - suolaa 0,05 g Annetut arvot on määritetty toimittajiemme tietojen tai alan kirjallisuuden perusteella. Alkuperämaa: Turkki Nettopaino: 1 kg Tuottaja: NATURAL EXPERT PPH Kamil Chojnowski Allergeenitiedot: Tuote saattaa sisältää allergeeneja: seesamia, pähkinöitä, gluteenia, selleriä, sinappia Säilytä kuivassa ja pimeässä paikassa