Ilmainen toimitus yli 29 € tilauksille
Ilmainen toimitus yli 29 € tilauksille
Asiakaspalvelu
KAHVIKASVI - Kolumbia El Progreso Filter 250g

COFFEE PLANT

KAHVIKASVI - Kolumbia El Progreso Filter 250g

62,16 €

62,16 €

Varastossa

Ti, 28 tammi - to, 30 tammi


Turvallinen maksu

14 päivää avoin osto


Myyjä ja toimittaja

Shumee


Tuotteen kuvaus


Jiljan alkuperämaa: Kolumbia
Jalostusmenetelmä: Pesty hiilihappomaserointi
Lajike:Caturra , Bourbon

MAKU

Kolumbialaiset ovat maultaan runsaita. Intensiivinen, puhdas ja suodatinkahvin ystävien rakastama. Näitä ominaisuuksia vahvistava hoitoprosessi näyttää olevan hieno idea. Kahvi fermentoitui 140-188 tuntia. Tämä vaikutti makuun merkittävästi, mutta ei liikaa. Taustalla näkyy alkoholipitoisia vivahteita, jotka muistuttavat vaaleaa punaviiniä. Ei muuta kuin alkoholia. Nenän hallitseva tuoksu on mansikka. Punaiset hedelmät yhdistyvät marjahillon makuun. Maun positiivinen "outollisuus", joka on usein seurausta käymisprosessista, näkyy tässä jälkimaussa, joka saattaa liittyä metsähedelmämakuisiin hyyteloihin. Colombia El Progreso on kahvi, jonka arkkitehtuuri ei ole liioiteltu, ei liian intensiivinen, mutta erittäin aromaattinen.

KÄSITTELY

Kahvi asetetaan muoviastioissa, joissa sitä fermentoidaan kahvikirsikoissa 70 tuntia CO₂:lla. Tämä auttaa lisäämään kahvin makeutta ja parantamaan sen runkoa sekä tehostamaan kupin hedelmäisiä vivahteita. Tämän vaiheen jälkeen se erotetaan massasta ja laitetaan uudelleen astioihin, joissa on oma hedelmämehu, jossa on runsaasti sokereita ja mikro-organismeja. Säiliöt on suljettu hermeettisesti oikean käymisen varmistamiseksi. Tässä vaiheessa lisätään CO₂:ta, joka syrjäyttää säiliössä olevan hapen ja jyvät maseroidaan. Se kestää 70–94 tuntia ja kokonaiskäymisaika on 140–188 tuntia. Tämän jälkeen kahvia pestään ja kuivataan 18-22 päivän ajan.

PUUNNITUS

Erittäin rikas intensiivisten mutta puhtaiden makujen ja aromien, kahvi ansaitsee korostaa niitä. Kahvia ei kannata tehostaa tiheyden kautta, vaan lisätä sen uuttoa. Käytä 17,5 g kahvia, joka on jauhettu Comandante-myllyn 19 napsautuksella. Kaada vettä, jonka lämpötila on 97 astetta ajan mittaan:        
0:00 - 55 ml
0:30 - 120 ml
1:00 - 180 ml
1:30 - 240 ml
2:00 - 300 ml
Sekoita lopuksi varovasti.

ISTUTUS< /strong

El Progreso Farm sijaitsee El Carmelon kylässä Palestiinan kunnassa 1650 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella. El Progreso on Rodrigo Sánchez Valencian johtama perhetila , joka jatkaa isoisänsä aloittamaa perinnettä. Tällä hetkellä tilan pinta-ala on 23 hehtaaria. Savi- ja hiekkamailla perhe kasvattaa lajikkeita, kuten Caturra ja Colombia, sekä pienempiä Bourbon- ja Gesha-kasveja. Vuonna 2017 hän ja hänen tiiminsä rakensivat maistelulaboratorion La Lomalle hoitamaan näytteiden paahtamista, sadonarviointia ja lähteiden hankintaa. Vuosina 2017 ja 2018 kahvi Monteblancosta (toinen Rodrigo-tila) sijoittui Yara Master Program -ohjelmassa ensimmäiseksi ja toiseksi, ja vuonna 2019 se voitti Roasters United -palkinnon.



 

Artikkelin numero

0fd8143c-f482-58e6-bc5f-c75d195ec6c0

COFFEE PLANT

KAHVIKASVI - Kolumbia El Progreso Filter 250g

62,16 €

62,16 €

Varastossa

Ti, 28 tammi - to, 30 tammi


Turvallinen maksu

14 päivää avoin osto


Myyjä ja toimittaja

Shumee