Palaa ylös
Black Friday

Kaikki tarjoukset

Moraalinen maisema

1 / 1

Moraalinen maisema

Sam Harris

36,50
Tässä haastavassa kirjassa Sam Harris murtaa tieteellisten faktojen ja moraalisten arvojen väliin pystytetyn muurin. Hän osoittaa, että muuria ei oikeastaan ole ja että useimmat yksinkertaisesti erehtyvät moraalin ja tieteellisen tiedon välisestä suh
  • Filosofia ja aatehistoria
  • Kirja
  • Nidottu
  • Suomi
  • Sam Harris
Lue lisää
Tässä haastavassa kirjassa Sam Harris murtaa tieteellisten faktojen ja moraalisten arvojen väliin pystytetyn muurin. Hän osoittaa, että muuria ei oikeastaan ole ja että useimmat yksinkertaisesti erehtyvät moraalin ja tieteellisen tiedon välisestä suhteesta.

Moraali ei ole tieteen ulottumattomissa, vaan se on osa aivotoimintaamme.

Tiede osaa mitata aivotoimintaa ja tehdä sitä koskevia kokeita ja päätelmiä, joten moraalikin on tutkivan tieteen piiriin kuuluva ilmiö. Harris kuvaa, miten moraaliin liittyvä aivotutkimus on jo nyt mahdollista.

Harrisin mukaan moraalia on tutkittava ihmisten ja eläinten hyvinvoinnin käsittein, jolloin avautuu "moraalinen maisema" huippuineen ja laaksoineen opastamaan yksilön ja yhteiskunnan moraalista käyttäytymistä.

Aikanaan tiede kerää paljon moraaliin liittyvää aivotoimintaa koskevaa tietoa. Silloin voimme tieteeseen perustuen määrittää moraalisesti oikean ja väärän, ja uskontoon ja muunlaiseen annettuun auktoriteettiin perustuva ajattelu voidaan poistaa moraalin pohdinnasta samalla tavalla kuin se on poistettu esimerkiksi fysiikan ja biologian tutkimuksesta.
Laji Filosofia ja aatehistoria
Formaatit Kirja
EAN 9789525697407
Julkaisija Terra Cognita
Sidottu Nidottu
Kieli Suomi
ISBN 9789525697407
Opetusmateriaali 0
Sarja Terra Cognita
Koko 309
Kirjailija Sam Harris
0
Kirjoita arvostelu ensimmäisenä

Ei arvosteluja