Palaa ylös

Pohjoismaiden suurin verkkokauppa

Toimitukset lähelläsi

Kanssamme jokainen voi tehdä hyviä diilejä

Turvallinen verkkokauppa vuodesta 1999

Tietosuoja terveydenhuollossa Potilaan asema ja oikeudet henkilötietojen kä

Kirja

Ylipartanen Arto

70,90 €
  • Arvioitu toimitusaika
    2 - 6 Arkipäivää (Kun valitset ensisijaisen toimituksen)
  • Myyjä ja toimittaja Adlibris

Seuraa tuotteen hintaa

  • Laki ja oikeus
  • Kirja
  • Kovakantinen
  • Finnish
  • Ylipartanen Arto
Potilaan asema ja oikeudet ovat entistä korostuneemmassa asemassa terveydenhuollossa. Tähän kirjaan on koottu tavallisimpia sekä viime aikoina yhä tärkeämmiksi muodostuneita tietosuojakysymyksiä, joita terveydenhuollossa työskentelevät työssään kohtaavat. Kirja käsittelee erityisesti sitä, miten tietosuojariskejä voidaan vähentää ennakoivalla toiminnalla jam iten rekisterinpitäjän, potilaan sekä sivullisen oikeuksia voidaan toteuttaa. Kansalaisen omien tietojen ja lokitietojen katseluoikeus (eKatselu) muuttaa terveydenhuollon ammattihenkilöstön asemaa olennaisesti.

Kirjassa paneudutaan muun muassa seuraaviin aiheisiin:

- potilasrekisteritietojen käsittelyä ohjaavat säännökset- potilasasiakirjojen laatiminen- tietojen salassapito ja suojaaminen- salassa pidettävien tietojen luovuttaminen- potilaan oikeudet potilasrekisteritietojen käsittelyssä- terveydenhuollon verkottuminen ja telelääketiede- potilastietojärjestelmän tietojen käytön valvonnan toteuttaminen- rikosoikeudellinen vastuu ja vahingonkorvausvastuu- työterveyshuollon tietosuojan erityispiirteet- yksityisten hammaslääkäriasemien potilasrekisterinpidon erityispiirteet- tietosuojan toteuttamisen erityispiirteet apteekeissa- kansalaisen omien tietojen katseluyhteys (eKatselu).

Kirja on tarkoitettu tietosuojavastaaville, hallinnolliselle johdolle, potilasasiamiehille ja potilasrekisteritietojen käsittelyyn osallistuville sekä kaikille potilaan asemasta ja oikeuksista kiinnostuneille. Kirjaa on käytetty oppikirjana oikeustieteellisessä ja lääketieteellisessä opetuksessa sekä tietosuojavastaavien koulutuksessa.

Kirjoittaja, OTK Arto Ylipartanen työskentelee tietosuojavaltuutetun toimistossa ylitarkastajana. Hän on kouluttanut tietosuojavastaavia, potilasasiamiehiä ja muita terveydenhuollossa työskenteleviä useiden vuosien ajan.

Laji:
Laki ja oikeus
Formaatit:
Kirja
EAN:
9789518853247
Julkaisija:
TIETOSANOMA OY
Sidottu:
Kovakantinen
Kieli:
Finnish
ISBN:
9789518853247
Opetusmateriaali:
0
Koko:
295
Kirjailija:
Ylipartanen Arto

Katso lisää arvosteluja (-5)

toimitusehdot

Maksaako tuotteiden palauttaminen? Emme veloita palautusmaksua, mutta sinun tulee maksaa palautettavan lähetyksen postimaksu. 1.11.2018 alkaen perimme maksun noutamattomista lähetyksistä. Mikäli et nouda pakettiasi, veloitamme sinulta 8,90 euroa. Tämä maksu kattaa kuljetusmaksut sekä meille aiheutuneet ylimääräiset kulut. Jos haluat käyttää 14 vuorokauden palautusoikeuttasi, tulee paketti noutaa ja tehdä palautus.

Samankaltaiset tuotteet

Olemme juuri sulkeneet chatin, mutta voit lähettää meille sähköpostia sen sijaan. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse ja yritämme vastata kaikkiin sähköposteihin 24 tunnin sisällä. Täältä .