Palaa ylös
Black Friday

Kaikki tarjoukset

Eläin joka siis olen

1 / 1

Eläin joka siis olen

Jacques Derrida

39,50
40 €
”Häpeänkö alastomana minua katselevan kissan edessä koska olen kuin eläin, jolla ei ole tajua alastomuudestaan? Vai häpeänkö päinvastoin koska olen ihminen, joka tietää olevansa alasti? Kuka siis olen? Kuka minä olen? Keneltä sitä kysyä ellei toiselt
  • Filosofia ja aatehistoria
  • Kirja
  • Kovakantinen
  • Suomi
  • Jacques Derrida
Lue lisää
”Häpeänkö alastomana minua katselevan kissan edessä koska olen kuin eläin, jolla ei ole tajua alastomuudestaan? Vai häpeänkö päinvastoin koska olen ihminen, joka tietää olevansa alasti? Kuka siis olen? Kuka minä olen? Keneltä sitä kysyä ellei toiselta? Ehkäpä kissalta itseltään?”

Filosofi seisoo alasti kissansa edessä ja tuntee outoa häpeää, ja äkkiä pienen kissan katse alkaa horjuttaa koko länsimaisen filosofian perinnettä, jolle ”ihmisen” ja ”eläimen” välinen jyrkkä raja on ollut itsestäänselvyys.

Jacques Derridan Eläin joka siis olen on eläinfilosofian moderni klassikko. Kirjassa Derrida purkaa kiehtovalla tavalla länsimaisen eläinajattelun perinnettä ja näyttää, kuinka pyrkimyksemme kätkeä oma eläimellisyytemme ja samanaikaisesti kieltää eläimiltä kaikki se, mitä pidämme itsellemme ominaisena, johtaa meidät kaksinkertaisesti harhaan. Eläin joka siis olen pakottaa arvioimaan uudelleen paitsi suhteemme eläimiin, myös oman ihmisyytemme.

Teos on vaikuttanut ratkaisevasti posthumanistisen ajattelun kehitykseen, ja se on ehdotonta lukemista niin alan tutkijoille kuin kaikille muillekin, joita ihmisyys ja suhteemme eläimiin askarruttaa.
Laji Filosofia ja aatehistoria
Formaatit Kirja
EAN 9789527093160
Julkaisija TUTKIJALIITTO
Sidottu Kovakantinen
Kieli Suomi
ISBN 9789527093160
Opetusmateriaali 0
Koko 220
Kirjailija Jacques Derrida
0
Kirjoita arvostelu ensimmäisenä

Ei arvosteluja