Pohjoismaiden suurin verkkokauppa

Toimitukset lähelläsi

Kanssamme jokainen voi tehdä hyviä diilejä

Turvallinen verkkokauppa vuodesta 1999

Tuote on lisätty ostoskoriin
product image

Historian erottamat

Siirry kassalle

Samankaltaiset tuotteet

Historian erottamat

(0)
Kirjoita arvostelu

Kirja

Kalevi Kalemaa

-6%
23,90 €
Suositeltu hinta: 25,50 €
Osta turvallisesti

- Turvallinen ostos CDON:illa. Lue lisää

  • Arvioitu toimitusaika
    6-14 Arkipäivää
  • Myyjä ja toimittaja Adlibris
  • Muistelmat ja elämäkerrat
  • Kirja
  • Nidottu
  • Finnish
  • Kalevi Kalemaa
Historian erottamat on kertomus isästä ja pojasta, jotka historia ensin yhdisti ja sitten erotti. Se on myös kertomus isäkapinasta, jollaisia Suomen poliittisessa historiassa on tämän tästä puhjennut.

Hannes Ryömä (1878-1939) oli Lääkintöhallituksen pääjohtaja, lehtimies ja ministeritason poliitikko. Mauri Ryömä (1911-1958) oli isänsä tavoin lääkäri ja sanomalehtimies, ja aikansa tunnetuimpia poliitikkoja.

Yhtäläisyyksistään huolimatta Hannes-isä toimi 1920- ja 30-luvun sosiaalidemokraateissa aktiivisesti kommunisteja ja stalinismia vastaan, kun taas Mauri-pojasta tuli isänsä suruksi neuvostomyönteisten ”ryömäläisten” kommunistien johtohahmo. Häntä syytettiin maanpetturuudesta ja laitettiin sodan ajaksi turvasäilöön.

Teos on vahva kuvaus 1900-luvun alun poliittisista kamppailuista, toiveista, voitoista ja pettymyksistä. Mauri Ryömä oli naimisissa kirjailija Elvi Sinervon kanssa, ja perheen lähipiiriin kuuluivat vasemmistosivistyneistön kuuluisuudet Arvo Turtiainen, Raoul Palmgren ja Katri Vala.

Historian erottamat on myös kertomus 1900-luvun alkupuolen lääketieteen ja lääkärintyön historiasta, sillä Hannes Ryömä kehitti pitkäaikaisena Lääkintöhallituksen pääjohtajana suomalaista sairaalalaitosta.
Laji:
Muistelmat ja elämäkerrat
Formaatit:
Kirja
EAN:
9789523513518
Julkaisija:
Into Kustannus
Sidottu:
Nidottu
Kieli:
Finnish
ISBN:
9789523513518
Opetusmateriaali:
0
Koko:
475
Kirjailija:
Kalevi Kalemaa

0.0

Perustuu 0 arvostelut

Katso lisää arvosteluja (-5)

toimitusehdot

Maksaako tuotteiden palauttaminen? Emme veloita palautusmaksua, mutta sinun tulee maksaa palautettavan lähetyksen postimaksu. 1.11.2018 alkaen perimme maksun noutamattomista lähetyksistä. Mikäli et nouda pakettiasi, veloitamme sinulta 8,90 euroa. Tämä maksu kattaa kuljetusmaksut sekä meille aiheutuneet ylimääräiset kulut. Jos haluat käyttää 14 vuorokauden palautusoikeuttasi, tulee paketti noutaa ja tehdä palautus.

Jos epäilet, että hintaa on muutettu virheellisesti ennen Black Friday -kampanjaa tai sen aikana, voit olla hintasankarimme ja ilmoittaa siitä meille täällä.
Olemme juuri sulkeneet chatin, mutta voit lähettää meille sähköpostia sen sijaan. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse ja yritämme vastata kaikkiin sähköposteihin 24 tunnin sisällä. Täältä.