Palaa ylös

Pohjoismaiden suurin verkkokauppa

Toimitukset lähelläsi

Kanssamme jokainen voi tehdä hyviä diilejä

Turvallinen verkkokauppa vuodesta 1999

Kohti tosiasiallista tasa-arvoa?

Outi Anttila

Kirja

76 €
  • Arvioitu toimitusaika Pikalähetys
    5-9 Arkipäivää
  • Myyjä ja toimittaja Adlibris

Seuraa tuotteen hintaa

  • Laki ja oikeus, Sosiaaliset kysymykset
  • Kirja
  • Kovakantinen
  • Finnish
  • Outi Anttila
Sukupuolisyrjinnän kiellot oikeudellisen pluralismin aikana.

Suomea on totuttu pitämään sukupuolten tasa-arvon mallimaana. Ovathan suomalaiset naiset jo pitkään osallistuneet aktiivisesti työelämään ja poliittiseen päätöksentekoon, ja naisten ja miesten yhdenvertaisuus taataan myös lainsäädännössä. Feministinen oikeus- ja yhteiskuntatieteellinen tutkimus on kuitenkin osoittanut, ettei kyse ole mistään

loppuunsaatetusta projektista. Meilläkin on tasa-arvo-ongelmia, joihin on vastattava poliittisin tai oikeudellisin keinoin. Tässä tutkimuksessa pyritään paikantamaan oikeudellisia reittejä kohti tosiasiallista tasa-arvoa.

Tutkimuksessa tarkastellaan sukupuolisyrjinnän kieltoja kansallisessa ja EU-oikeudessa sekä perus- ja ihmisoikeuksien näkökulmasta. Tosiasiallinen tasa-arvo nähdään tutkimuksessa moniulotteisena käsitteenä. Sen toteutuminen riippuu pitkälti siitä, mihin suuntaan syrjinnänvastaisen oikeuden yleisiä oppeja kehitetään.

Tutkimuksessa tuodaan esiin, kuinka syrjinnän kiellot rakentuvat eri tavoin EU-oikeuteen perustuvassa tasa-arvolaissa ja perus- ja ihmisoikeusdoktriinissa. Tutkimuksen tarkoituksena on osoittaa sukupuolten tasa-arvoa koskevan oikeuden monitasoisuus ja eri doktriinien välisen vuoropuhelun merkitys silloin, kun tavoitellaan tosiasiallista tasa-arvoa. Olennaista on hahmottaa sukupuolten tasa-arvoa ja syrjinnän kieltoja koskevan oikeuden kokonaisuus ja EU-oikeuden sekä perus- ja ihmisoikeusvelvoitteiden merkitys ja asema Suomen oikeudessa.

Teos on ajankohtainen puheenvuoro syrjinnänvastaisen oikeuden yleisten oppien kehittämistarpeen puolesta. Se on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tasa-arvoon ja syrjintään liittyvistä oikeudellisista kysymyksistä.
Laji:
Laki ja oikeus
Sosiaaliset kysymykset
Formaatit:
Kirja
EAN:
9789518553284
Julkaisija:
SUOMALAINEN LAKIMIESYHDISTYS
Sidottu:
Kovakantinen
Kieli:
Finnish
ISBN:
9789518553284
Opetusmateriaali:
0
Sarja:
Suomalaisen lakimiesyhdistyksen julkaisuja. A-sarja
Koko:
385
Kirjailija:
Outi Anttila

Katso lisää arvosteluja (-5)

toimitusehdot

Maksaako tuotteiden palauttaminen? Emme veloita palautusmaksua, mutta sinun tulee maksaa palautettavan lähetyksen postimaksu. 1.11.2018 alkaen perimme maksun noutamattomista lähetyksistä. Mikäli et nouda pakettiasi, veloitamme sinulta 8,90 euroa. Tämä maksu kattaa kuljetusmaksut sekä meille aiheutuneet ylimääräiset kulut. Jos haluat käyttää 14 vuorokauden palautusoikeuttasi, tulee paketti noutaa ja tehdä palautus.

Vastaavia tuotteita

Olemme juuri sulkeneet chatin, mutta voit lähettää meille sähköpostia sen sijaan. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse ja yritämme vastata kaikkiin sähköposteihin 24 tunnin sisällä. Täältä .