Palaa ylös
Elo ja anergia

1 / 1

Elo ja anergia

Antti Salminen, Tere Vadén

37,10
Miksi sadanviidenkymmenen vuoden aikana käytetystä ainutlaatuisen suuresta fossiilisesta energiapanoksesta seuraa nimenomaan luonnon tuho? Mitä on tapahtunut, kun energia työskentelee elämää vastaan? Kysymykset heräävät, kun myönnetään, että ihminen
  • Filosofia ja aatehistoria
  • Kirja
  • Nidottu
  • Suomi
  • Antti Salminen, Tere Vadén
Lue lisää
Miksi sadanviidenkymmenen vuoden aikana käytetystä ainutlaatuisen suuresta fossiilisesta energiapanoksesta seuraa nimenomaan luonnon tuho? Mitä on tapahtunut, kun energia työskentelee elämää vastaan?

Kysymykset heräävät, kun myönnetään, että ihminen ei koskaan ollut vain ihminen, vaan aina myös kiveä, kasvia, eläintä, voimia ja voimattomuuksia, kiertävää ja kuolevaa ainetta Elo ja anergia kutsuu ajattelemaan inhimillistä ja humanismia toisin hetkellä, jolloin ihminen näyttää elävien tuholta ja ihmisen käyttämä energia elämän kiellolta.

Teos on posthumanismin sisäinen kritiikki. Se kyseenalaistaa ei-inhimillisen ja inhimillisen, subjektin ja objektin sekä ylimalkaan olennoimismetafysiikan erottelujen kestävyyden.

"Fossiilisubjekti on tietämättään anergiasuvereenin renki. Sitä ajaa solaarinen hulluus. Tämä antaa sille ei-inhimilliset voimat."
Laji Filosofia ja aatehistoria
Formaatit Kirja
EAN 9789527189306
Julkaisija Eurooppalaisen filosofian seura
Sidottu Nidottu
Kieli Suomi
ISBN 9789527189306
Opetusmateriaali 0
Koko 203
Kirjailija Antti Salminen Tere Vadén
0
Kirjoita arvostelu ensimmäisenä

Ei arvosteluja