Palaa ylös

Pohjoismaiden suurin markkinapaikka

Toimitukset lähelläsi

Kanssamme jokainen voi tehdä hyviä diilejä

Turvallinen verkkokauppa vuodesta 1999

Summerdeals
Romahdus

1 / 1

Romahdus

45,40 €
Uhkaako kulttuureja romahdus? Onko selkeitä syitä, miksi Angkor Vatin rauniot ovat autiot, mayakaupungit peittyivät viidakkoon ja Pääsiäissaarta vartioivat salaperäiset patsaat? Mikä aiheutti ne rakentaneiden kulttuurien tuhon? Tässä teoksessa Jare
  • Yhteiskuntatiede
  • Kirja
  • Nidottu
  • Finnish
  • Jared Diamond
Lue lisää
Uhkaako kulttuureja romahdus? Onko selkeitä syitä, miksi Angkor Vatin rauniot ovat autiot, mayakaupungit peittyivät viidakkoon ja Pääsiäissaarta vartioivat salaperäiset patsaat?

Mikä aiheutti ne rakentaneiden kulttuurien tuhon?

Tässä teoksessa Jared Diamond esittää globaalin teesin, joka perustuu historiallisiin tapaustutkimuksiin. Kulkemalla esihistoriallisista Pääsiäissaaren ja mayojen kulttuureista historiallisiin Grönlannin viikinkeihin ja nykyiseen Ruandaan tämä teos etsii romahduksen syitä. Se myös testaa näitä syitä nykyisiin Haitiin, Australiaan ja Kiinaan.

Diamond hahmottelee romahduksen kulun pääpiirteet. Hän kertoo, mitä tapahtuu kun haaskaamme luonnonvaramme, emme välitä ympäristön viesteistä, kun lisäännymme liian nopeasti ja hakkaamme metsämme. Hänen keskeiset romahdukseen vaikuttavat tekijänsä ovat ympäristövauriot, ilmastonmuutos, nopea väestön kasvu, epävakaat kauppakumppanit ja vihollisten paineet.

Olennaista kuitenkin on, että kaikki yhteiskunnat eivät ole romahtaneet, vaan osa löysi ongelmiinsa ratkaisut ja menestyi. Yhteiskunta valitsee tuhon tai menestyksen omilla päätöksillään.

Millaisia taloudellisia, sosiaalisia ja poliittisia valintoja meidän on tehtävä, jotta globaali maailmamme ei romahtaisi?

Jared Diamond on maantieteen ja fysiologian professori Kalifornian yliopistossa Los Angelesissa ja Suomen akatemian ulkomainen akateemikko. Hänen edellinen teoksensa Tykit, taudit ja teräs käsittelee kultuurien nousua.
Laji Yhteiskuntatiede
Formaatit Kirja
EAN 9789525202847
Julkaisija Terra Cognita
Sidottu Nidottu
Kieli Finnish
ISBN 9789525202847
Opetusmateriaali 0
Sarja Terra Cognita
Koko 604
Kirjailija Jared Diamond
0
Kirjoita arvostelu ensimmäisenä

Ei arvosteluja